• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Інформація про заклад
  • Новини
  • Про реалізацію Концепції створення та розвитку системи раннього втручання в Запорізькому районі Запорізької області на період до 2026 року

Про реалізацію Концепції створення та розвитку системи раннього втручання в Запорізькому районі Запорізької області на період до 2026 року

2024-02-20

/Files/images/Deti51.gif

У КНП «Запорізька обласна клінічна дитяча лікарня» ЗОР виявлення хворих дітей з періоду новонародженості проводиться у відділенні патології новонароджених.

У педіатричному відділенні для дітей грудного віку проводиться реабілітація за пакетом «Медична реабілітація немовлят, які народились передчасно та/або хворими, упродовж перших трьох років життя». Наявний катамнестичний кабінет.

Також, пакет «Медична реабілітація немовлят, які народились передчасно та/або хворими, упродовж перших трьох років життя» підписаний з НСЗУ і у КНП «Міська дитяча лікарня № 5» Запорізької міської ради. Послуги надаються на базі відділення фізичної та реабілітаційної медицини цього закладу.

У КУ «Запорізький обласний спеціалізований будинок дитини «Сонечко» ЗОР, з 24.02.2022 послуга раннього втручання тимчасово не надається, проте у фахівців залишається можливість консультувати родини за телефоном або в режимі онлайн, надавати індивідуальні рекомендації, супроводжувати та підтримувати сім’ї у кризових ситуаціях, покращувати адаптацію дитини до нових умов проживання або при переході до іншого закладу освіти, реабілітаційного центру.

У диспансерно-поліклінічному відділенні КНП «Обласний центр з надання психіатричної допомоги» ЗОР удосконалюється спадкоємність між сімейними лікарями, дитячими неврологами та дитячими психіатрами закладу з метою раннього виявлення порушення розвитку або ризику виникнення таких порушень.

Сімейними лікарями, лікарями-педіатрами проводиться спостереження за дітьми на закріплених територіях.

https://doz.zoda.gov.ua/news-deialnist/3883-u-zakladakh-okhoroni-zdorov-ya-zaporizkoji-oblasti-rozshirene-okhoplennya-poslugoyu-rannogo-vtruchannya-za-printsipom-rannogo-viyavlennya-ditej-yaki-mayut-porushennya-rozvitku-abo-v-yakikh-isnue-rizik-viniknennya-takikh-porushen

Кiлькiсть переглядiв: 34

Коментарi